Hier vindt u de stamboom van de families Van Biervliet, De Jonckheere en andere gerelateerde families.

Stamboom van de Familie Van Biervliet

Om de privacy van de familieleden te waarborgen vind je in de stamboom alleen de gegevens van mensen die meer dan 100 jaar geleden geboren zijn. Wil je toch meer zien, log dan in op de site.
Daar vind je ook meer gegevens over het aanmaken van een account.

Klik hieronder op de boom om de stamboom te openen.

29 juni 2022 (1914 personen)

Koningin Mathilde is nu opgenomen in de stamboom, samen met haar echtgenoot Filip van België. De gemeenschappelijke voorouder is Jacobus De Meulenaere (1435-1478). Die kun je vinden via Karel-Lodewijk (nu Charles Louis) Vanbiervliet's moeder Amelia Van Canneyt. Van daar naar diens overgrootvader Joannes Baptiste Van Canneyt, en via diens moeder Cecilia De Meulenaere verder langs haar moeders kant naar Jacobus. Om aan de gemeenschappelijk voorouder te komen moet koningin Mathilde 16 generatie teruggaan, voor Miel Smet is dat 12 generaties.

17 oktober 2021 (1876 personen)

Enkele kleine uitbreidingen in de stamboom.

29 september 2018 (1859 personen)

Van alle kinderen van Karel Lodewijk Cornette, de grootvader van o.a. Maria en Ghislaine Cornette, is nu de geboorteakte opgedoken, en is de geboortedatum dus ingevuld.

27 september 2018 (1859 personen)

De tot nu toe onbekende broer van Polydor Cornette, Richard, is toegevoegd aan de stamboom. Richard was getuige op het huwelijk van Polydor en Maria Sierens op 26 november 1902.

23 september 2018 (1858 personen)

Uit de stamboom blijkt nu ook de link tussen de familie Cornette en de familie De Jonckheere. Twee zussen Cornette, Maria en Ghislaine, waren gehuwd met twee broers Vanbiervliet, namelijk Pol en Daniel. Zij waren enkele van de kinderen van Emile en Elise De Jonkcheere. Er werd altijd gezegd dat het nonkel Jérôme De Jonckheere, broer van Elise, was die de twee families bijeengebracht had. Tot nu toe wist niemand uit te leggen wat de link was, maar nu is duidelijk geworden dat Marie Verhoest, de vrouw van nonkel Jérôme, aangetrouwde familie was van de Cornettes.
Haar nonkel Louis Verhoest (voor hem vinden we zowel de naam Aloïs Louis, als Louis Ignace) was immers gehuwd met Pauline Cornette, een zus van Polydor “Paul” Cornette, de vader van Maria, Ghislaine, Marcel, Yvonne, en Madeleine Cornette.

21 september 2018 (1843 personen)

De toevoegingen situeren zich voornamelijk in de familie Cornette, die door een dubbele parentage verbonden is met de familie Van Biervliet. De voorouders van Maria en Ghislaine Cornette, en daarmee van de afstammelingen van Pol en Daniel Vanbiervliet zijn wat verder uitgewerkt. Met dank aan het onderzoek van Luc en Monique Soetemans-Vanbiervliet.

15 oktober 2017 (1835 personen)

Er zijn enkele kleine aanpassingen in de tak Guy Vanbiervliet fs. Gerard Vanbiervliet doorgevoerd.

27 maart 2017 (1831 personen)

Nog eens 33 personen zijn aan de stamboom toegevoegd, allen afstammelingen van de geheimzinnige Delfina van Biervliet. Deze tak werd hard getroffen door de Eerste Wereldoorlog: van de 33 personen uit haar afstamming zijn er 8 bij beschietingen op Ieper omgekomen, waaronder zijzelf. Haar zus Lucia van Biervliet kwam samen met haar om, en was de negende persoon waarvan we weten dat ze in het eerste oorlogsjaar tijdens een bombardement in Ieper omkwam.

26 maart 2017 (1798 personen)

De stamboom is 98 personen rijker, alhoewel het alleen om namen gaat. Er zijn geen geboorte- of sterfdata, -plaatsen, beroepen, of andere kinderen. Het gaat voornamelijk om voorouders van Amelia en Coleta van Canneyt, en de familie De Jonckheere (die ook een aparte stamboom heeft). De gegevens komen uit "Voorgeslacht van Gaston Emile Louis Henri van Biervliet (12 generaties)", een document dat ik lang geleden (vermoedelijk van Luk, fs Gaston) gekregen heb, maar waarvan ik nu pas de tijd gevonden heb de gegevens over te nemen.

18 januari 2017 (1696 personen)

De stamboom blijft nieuwe updates krijgen. Zo is er een nieuwe “oudste” Van Biervliet: Pieter Van Biervliet, waarvan we niets weten, behalve dat hij twee zonen had; Joos, en diegene die we tot nu toe als stamvader dachten te hebben: Jan. We weten nu trouwens ook wanneer Jan geboren is: 1609. Joos moet blijkbaar iets uitgevreten hebben, want in het Rijksarchief van de Kasselrij Ieper (IV, 198, f° 242r) te Brugge vinden we dat hij op 12 januari 1672 onterfd werd, en dat de drie kinderen van Jan Van Biervliet en van Maijken Pollee “in de westhelft van een stuk land van 7 honderd gelegen te Rumbeke onder de leenheerlijkheid van den Hazelt ingeërfd” werden. De wederhelft behoorde reeds aan de drie kinderen van Jan Van Biervliet toe.

8 januari 2017

Nog enkele gegevens uit de kerkregisters van Gits zijn toegevoegd. Zo blijkt dat Ignaes (grootvader van Miel Smet) nog een tot nu toe onbekende dochter Delfina had (half-zus van Karel-Lodewijk), en het onbekende kind van Pieter-Jan (fs. Amandus fs. Karel Ignaas) heeft een naam gekregen: Marie Louise.

Verder zijn alle gegevens betreffende de afstamming van Karel-Lodewijk Vanbiervliet uit het boek “Miel Smet uit Cruuseecke en de Familie Van Biervliet” toegevoegd aan de stamboom.

7 januari 2017

Het grootste stuk van het parenteel van Cecile van Ooteghem is (weer) toegevoegd aan de stamboom, alsook veel gegevens uit het boek van Luk van Biervliet. Wat de kinderen van Emile van Biervliet betreft is alles aangevuld voor de afstamming van Gaston van Biervliet.

5 januari 2017

De afstamming van Karel-Lodewijk Vanbiervliet is weer een stukje aangevuld, gebaseerd op het boek “Miel Smet uit Cruuseecke en de Familie Van Biervliet”

Delfina van Biervliet

Al in 1974 kenden we Delfina van Biervliet, een van de vele dochters van Ignaes van Biervliet. Maar wie was ze eigenlijk?

Stamboom van de familie De Jonckheere

De familie De Jonckheere speelde een grote rol in de familie van Miel Smet. Een groot stuk van de afstamming van Petrus Jacobus de Jonckheere, grootvader van Elise, staat nu ook in de stamboom. Op die manier kunnen onder andere de familie Carton, Priem en Thiel aan de stamboom geknoopt worden.

18 januari 2017

Er is een nieuwe “stamvader” toegevoegd aan de stamboom. Passcharius De Jonkcheere is geboren in 1590, en is de voorouder van de De Jonckheere's die we kennen.

De kinderen van Karel-Lodewijk

De stamboom zoals opgesteld in de jaren '70 van de 20ste eeuw blijkt een paar onvolkomenheden te bevatten bij de kinderen van Karel-Lodewijk Vanbiervliet, en dus de broers en zussen van Emile Vanbiervliet. Deze zijn ook in de stamboom aangepast.