U bent hier: HomeInfo → Banners

Wie of wat is er toch te zien op die foto's bovenaan elke pagina?

Banners

Banners” zijn die foto's die je al gezien hebt bovenaan elke pagina. Uiteraard hebben ze altijd iets te maken met de familie, maar wat? Hier volgt de uitleg. Als je zelf foto's hebt die voor dit doel gebruikt zouden kunnen worden mag je ze altijd opsturen.

Tante Alix

Banner

Alix De Jonckheere, zus van Elise De Jonckheere en dus schoonzus van Emile Vanbiervliet. Foto genomen in 1916.

De familie in La Vatine

Banner

Deze foto is genomen rond 1930 in Frankrijk. Op de achtergrond La Vatine, de boerderij waar Emile Vanbiervliet van 1926 tot aan zijn dood in 1931 gewoond en gewerkt heeft. Van links naar rechts: Emile Vanbiervliet, Gaston Vanbiervliet, Pol Vanbiervliet, Gerard Vanbiervliet, Tryphon Masquelin, Germaine Vanbiervliet en Daniel Vanbiervliet

Tante Rachel

Banner

Links, op het paard, Rachel Vanbiervliet ofwel Dame Marie Theresita. Deze foto is waarschijnlijk genomen tijdens haar missie de Filipijnen.

Een soldaat

Banner

Volgens sommigen is dit Gaston Vanbiervliet, maar zekerheid is er niet. Eventueel is het Pol Vanbiervliet, maar dan is dit genomen na de Eerste Wereldoorlog.

De familie Emile Vanbiervliet, 1918

Banner

De klassieke familiefoto, waarschijnlijk genomen in 1918 ter gelegenheid van wapenstilstand. Op de foto Emile Vanbiervliet met vrouw en kinderen. Op de bovenste rij van links naar rechts: Gerard, Rachel, Pol, Germaine, Gaston. Op de onderste rij van links naar rechts: Daniel, Emile, Elise en Max.

Romainville

Banner

Foto genomen rond 1920 in de melkerij "Ancienne Fermette Romainvilloise". Van links naar rechts op de achterste rij: Tryphon Masquelin, Gaston Vanbiervliet, Pol Vanbiervliet, een onbekend iemand, Gerard Vanbiervliet. Op de voorste rij van links naar rechts: Germaine Vanbiervliet, een onbekend iemand (de “maarte”?), en Rachel Vanbiervliet. Helemaal vooraan bij Rachel staat waarschijnlijk Max Vanbiervliet.

Daniel Vanbiervliet

Banner

Daniel Vanbiervliet in Romainville, met zijn favoriete koe. Rond 1923.

Max en Daniel Vanbiervliet

Banner

Max en Daniel Vanbiervliet in Aubervilliers in 1915.

Gérard Vanbiervliet

Banner

De familie Gérard Vanbiervliet.

De familie in 1936

Banner

De familie bij Jéremie Durein in Sint-Andries. Foto genomen in juni 1936.

La Vatine

Banner

Elise De Jonckheere en haar dochter Germaine Vanbiervliet in La Vatine in Frankrijk.

Rachel Vanbiervliet

Banner

Rachel Vanbiervliet in 1916.

Germaine Vanbiervliet

Banner

Germaine Vanbiervliet in 1916.

Rachel Vanbiervliet

Banner

Rachel Vanbiervliet in 1916.